Terapia Bowen

Cum acționează terapia Bowen?

Terapia Bowen este o tehnică terapeutică extrem de profundă și are la bază teoria conform căreia organismul, în stare de relaxare totală, își activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minții, prin readucerea acestora în echilibru și armonie, fiind o metoda de vindecare neinvazivă și foarte delicată.

Terapia Bowen lucrează, în principal, prin sistemul nervos, atât asupra sistemului osos, cât și la nivel muscular.

Cunoscută și sub denumirea de Bowtech, această terapie reprezintă un concept nou în manipularea corporală, care nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică.

Prin aplicarea Bowtech, s-au evidențiat următoarele:

  • Deplasările osoase se re-aliniază – deși nu se execută nici o manipulare a articulațiilor sau oaselor, ca în chiropracție;
  • Tensiunile musculare se eliberează și circuitul limfatic normal se restabilește – deși nu se masează mușchii, precum în masajul terapeutic;
  • Meridianele energetice se restabilesc imediat – deși practica nu se bazează pe meridiane și nu seamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctura;
  • Echilibrul psihic se normalizează – deși nu este necesară invocarea unui răspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minții și corpului deopotrivă.

Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare plăcută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.

O ședință de terapie Bowen constă într-un număr de mișcări delicate, practicate cu degetele, asupra mușchilor și țesuturilor articulare. Astfel se transmit mesaje în interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stări ideale, de relaxare și echilibru.

Durata unei ședinte este între 20 și 60 minute, în funcție de constatările terapeutului privitor la necesitățile pacientului. Rezultatele pot fi remarcabile, chiar de la prima ședință de tratament, deoarece corpul începe procesul de auto-vindecare.

Spre deosebire de alte tehnici fizice, Tehnica Bowen nu folosește manipularea forțată.

Terapeutul nu forțează corpul să „execute o comandă”, ci îi permite acestuia să întreprindă măsurile necesare pentru auto-vindecare, în propiul său ritm.

Astfel, terapia Bowen (Bowtech) nu are limite în ceea ce privește persoanele cărora se adresează, fiind folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă.

Și-a dovedit eficiența în tratarea problemelor musculare și osoase, cat și în tratarea afecțiunilor interne.

Oferă alinare femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Sportivii au altă perspectivă cu ajutorul acestei terapii, atât din punct de vedere al vindecării mult mai rapide a eventualelor accidentări, cât și al formei fizice bune mult mai ușor de căpătat și întreținut.

Totodată, tehnica Bowen reduce convalescența, indiferent de vechimea afecțiunii, conferind o stare de bine generală și un plus de energie.

Informații suplimentare despre Terapia Bowen, găsiți pe website-ul oficial Bowen România.

Vezi inforații despre tehnica rejuvance.

Vrei să faci o programare pentru o ședință de bowen?